X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

e-Fatura Hizmeti

AnasayfaYazılarGoogle SEOe-Fatura Hizmeti

E-Ticaret, Pazaryeri Entegrasyonu ve Muhasebe çözümlerimizde kullanabileceğiniz e-Fatura hizmetimiz ile matbu fatura devrine son verin! Hemen birlikte e-fatura'ya geçiş yapalım, işlemleriniz kolaylaşsın.

1) KAMUSM Mali Mühür Sertifika Başvurusu

  1. Mali Mühür Sertifikası için başvuru yapmalısınız. Başvuru işlemini buraya tıklayarak yapabilirsiniz.
  2. Başvuru yapıldıktan sonra başvurunun son ekranında belirtilen bilgilere göre başvuru ücreti ödenir. (Ödemeler Kamu SM Vakıfbank Kurum Ödemeleri sayfasından/Banka Şubeleri/ İnternet Şube/Mobil Şube’den vergi kimlik numaranız sorgulama yaparak gerçekleştirilecektir. Ödeme bilgilerinizi ayrıca başvuru barkodunuz ile de teyit edebilirsiniz.)
  3. Talep edilen ürün ve hizmet bedeli Kamu SM hesabına geçtikten sonra Sertifika Üretim Süreci’ne başlanır.
  4. İlgili mali mühür tarafınıza kargo yolu ile gönderilir. Mali mühürünüzü kargo ile teslim aldıktan sonra aşağıdaki işlemlere geçiş sağlanır.

Not: Lütfen mali mühür PIN (şifrenizi) kaybetmeyiniz, çünkü sonraki adımlarda kesinlikle ihtiyaç duyulan bir bilgidir. Mali mühürünüz gelmeden lütfen aşağıdaki işleme geçiş yapmayınız. İlk önce mali mühür başvurunuzu yapınız ve mali mühürünüz geldikten sonraki aşamada aşağıdaki işlemlere geçiş yapabiliriz.

2) e-Fatura Entegratör Yetkilendirmesi

  1. İlk önce buraya tıklayarak ekranda gördüğünüz İlk Kurulum paketi için Kurulum Başlat butonuna tıklayarak sizden istenilen bilgiler ile siparişi tamamlayınız. Başvuru esnasında kesinlikle işletme sahibinin bilgileri ile işlem yapınız ve kullanacağınız ürün bilgilerini doğru şekilde seçiniz.
  2. Sonraki aşamada müşteri kaydınızı oluşturacağız ve belirttiğiniz mail adresinize gerekli kullanıcı bilgileriniz gelecektir.
  3. Bilgileriniz geldikten sonra mali mühürünüz ile ilgili panele giriş yaparak imzalama işlemi yapacağız. Bu işleme geçmeden önce lütfen bilgisayarınıza muhakkak AnyDesk yükleyiniz. AnyDesk programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Gerek duyulması halinde bilgisayarınıza bağlantı sağlamamız için gereklidir.
  4. İlk önce KamuSM üzerinden aldığınız Mali Mühürünüzü bilgisayarınızın USB girişine takınız.
  5. Sonra mail adresinize gelen e-fatura paneline kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız.
  6. Giriş yapınca karşınıza gelen ekranda Sertikaları Getir butonuna tıklayınız.
  7. Karşnıza gelen ekranda Windows yüklü bilgisayarınız eğer 32 bit ise x86 sürümünü, 64 bit ise x64 sürümü indirip indirilen programı kurunuz.
  8. Kurulum işlemi tamamlanınca masaüstünüzde yer alan Mavi kalem simgeli yüklemiş olduğunuz programı açınız.
  9. Programı açınca karşınıza gelen ekrandan Run in Background butonuna tıklayınız.
  10. Daha sonra e-fatura için size sunduğumuz panelde tekrar Sertifikaları Getir'e tıklayınız.
  11. Sonrasında karşınıza gelen sözleşmeleri mali mühürünüzün PIN kodunu yazarak imzalayınız.

3) e-Fatura ve E-Ticaret Entegrasyonu

  1. E-mail adresinize gelen kullanıcı adı ve şifreniz api bilgileri olarak kullanılacaktır. Bu doğrultuda lütfen ilgili maili silmeyiniz ve verileri kaybetmeyiniz. Entegrasyon için teknik destek ekibimiz yardımcı olacaktır.
  2. e-Ticaret panelinizde Entegrasyon > e-Fatura alanından API Kullanıcı Adı ve API Şifre alanına mail adresinizdeki kullanıcı adı ve şifreyi yazınız.
  3. Eğer Limited veya Anonim Şirketseniz Firma Ünvanı alanına şirketinizin vergi levhasında yazan firma ünvanını yazın. Şahıs işletmesiyseniz firma sahibinin Ad - Soyad bilgisini yazınız.
  4. Firma Sahibi ad ve soyad bölümlerine firmada yetkili kişinin ad ve soyad bilgisini yazınız.
  5. İl ve İlçe bölümüne firmanızın vergi levhasında yer alan adres bölümünde il ve ilçe bilgilerini yazınız.
  6. Limited ve Anonim Şirketseniz VKN / TCKN bölümüne vergi kimlik numaranızı, eğer şahıs işletmesiyseniz VKN / TCKN bölümüne tc kimlik numaranızı yazınız.
  7. E-Arşiv Kodu ve E-Fatura Kodu bölümlerine birbirinden farklı olacak şekilde 3 karakterli harf giriniz. ABC ve XYZ gibi. Örneğin firma adınız Jetborsa Teknoloji Limited Şirketi ise e-arşiv için JBA ve e-fatura için JBF şeklinde kod yazılabilir.
  8. Daha sonra entegrasyonu en üst kısımdan Aktif ederek sayfayı Kaydediniz.
  9. Siparişler sayfanızdan faturasını oluşturacağınız bir siparişin detaylarına girip e-Fatura (kırmızı renkte) butonuna tıklayınız.
  10. Butona tıklayınca kısa bir süre sonra e-fatura oluşacaktır. Sayfayı yenileyerek kontrol ediniz. e-Fatura butonu yeşil renk olduğunda e-faturanız oluşmuş olacaktır.
  11. Yeşil e-fatura butonuna tıklayarak e-faturanızın PDF halini görebilirsiniz.
  12. İlk faturayı oluşturduktan sonra bir hata olup olmadığını kontrol etmek için mail adresinize gönderdiğimiz e-fatura panelinize mail adresinizdeki bilgiler ile giriş yapınız.
  13. e-Fatura paneline girince Sol menüden e-Dönüşüm > e-Arşiv > e-Arşiv Faturalar bölümünden oluşturulan faturaları görebilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz ilk faturanızın DÖKÜMAN DURUMU eğer DÖKÜMAN İMZALANDI olarak yeşil renkli şekilde belirtilirse eğer bir hata yoktur ve diğer faturalarınızı da oluşturabilirsiniz.

Uyarı: e-Fatura panelinizde sol menüden Ayarlar > XSLT Oluştur alanından firma logonuzu ve imzanızı yüklemeyi unutmayınız.

NOT: Mali mühürünüz var ve farklı bir entegratör ile e-fatura hizmeti kullanıyorsanız 2. adımdan başlayarak gerekli işlemleri sağlayabilirsiniz


Powered by WISECP
Top